Kinesiske China Cosco Shipping Group, som i december blev dannet af to af Kinas største statsejede shippingselskaber, har nu fundet en ny chef for containerforretningen, skriver Splash24/7.

Gruppen har udpeget den 43-årige Wang Haimin, der har været forbi en række selskaber i det store Cosco-konglomerat inden fusionen med China Shipping Container Lines, blandt andet som underdirektør i Cosco Holdings, Cosco Pacific samt vicedirektør i Cosco Container Lines.

Med 20 års erfaring fra shippingindustrien skal han nu stå i spidsen for den samlede containerforretning i China Cosco Shipping Group. Den tidligere chef har sagt op, skriver Splash24/7.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

De to statsejede shippinggrupper, Cosco Group og China Shipping Group, forhandlede siden august sidste år om en sammenlægning af deres respektive containerrederier, der blandt analytikere anses som en særdeles kompliceret affære. Oprindeligt havde de to parter fået tre måneder til at færdiggøre fusionsforhandlingerne.

Kinas såkaldte State Council har gennemgået flere forslag til gennemførelsen af sammenlægningen, og kort efter godkendelsen af fusionen blev der givet grønt lys til endnu en fusion mellem logiskselskabet Sinotrans og CSC Holdings, der vil blive lagt sammen i en selvstændig enhed under China Merchants Group, skrev Bloomberg.

Kæmpe kinesisk containerfusion er godkendt  

Kina godkender endnu en shippingfusion  

Fem containerkæmper vil sætte sig på verdensmarkedet