ShippingWatch

Cosco udpeger ny chef for container

Den ny-fusionerede kinesiske shippinggruppe China Cosco Shipping Group har udpeget ny chef for containerforretningen, skriver Splash24/7.

Kinesiske China Cosco Shipping Group, som i december blev dannet af to af Kinas største statsejede shippingselskaber, har nu fundet en ny chef for containerforretningen, skriver Splash24/7.

Gruppen har udpeget den 43-årige Wang Haimin, der har været forbi en række selskaber i det store Cosco-konglomerat inden fusionen med China Shipping Container Lines, blandt andet som underdirektør i Cosco Holdings, Cosco Pacific samt vicedirektør i Cosco Container Lines.

Med 20 års erfaring fra shippingindustrien skal han nu stå i spidsen for den samlede containerforretning i China Cosco Shipping Group. Den tidligere chef har sagt op, skriver Splash24/7.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

De to statsejede shippinggrupper, Cosco Group og China Shipping Group, forhandlede siden august sidste år om en sammenlægning af deres respektive containerrederier, der blandt analytikere anses som en særdeles kompliceret affære. Oprindeligt havde de to parter fået tre måneder til at færdiggøre fusionsforhandlingerne.

Kinas såkaldte State Council har gennemgået flere forslag til gennemførelsen af sammenlægningen, og kort efter godkendelsen af fusionen blev der givet grønt lys til endnu en fusion mellem logiskselskabet Sinotrans og CSC Holdings, der vil blive lagt sammen i en selvstændig enhed under China Merchants Group, skrev Bloomberg.

Kæmpe kinesisk containerfusion er godkendt

Kina godkender endnu en shippingfusion

Fem containerkæmper vil sætte sig på verdensmarkedet

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere