Zim Integrated Shipping Services skal finde en ny topchef, efter at den nuværende CEO, Rafi Danieli, for det israelske containerrederi for nylig har meddelt, at han ønsker at træde tilbage. Indtil den nye CEO er fundet, fortsætter Rafi Danieli dog i spidsen for rederiet og skal sætte fut under rederiets strategi for 2016, skriver Zim.

I 38 år har Rafi Danieli været en del af containerrederiet, og de seneste syv år som CEO. Her har han blandt andet ført rederiet igennem en række hårde år med to komplekse restruktureringer, lyder det fra bestyrelsen:

"I løbet af hans tid er selskabet gået fra at have operationelle tab til overskud på driften med driftmarginer højere end gennemsnittet i industrien."

I dag er Zim et af få store containerrederier, der formelt står uden for de mange alliancer, der efterhånden er poppet op. Rederiet arbejder dog tæt sammen med de seks rederier samlet i G6 med Hapag Lloyd, NYK, OOCL, MOL, NOL (APL), Hyundai MM. Med CMA CGM's opkøb af NOL er spørgsmålet så, hvordan de fremtidige alliancer vil forme sig.

I tredje kvartal sidste år kom Zim ud med et nettoresultat på 11 millioner dollars mod 23 millioner dollars i årets andet kvartal og et underskud på hele 63 millioner dollars i samme periode i året før. Omsætningen landede på 749 millioner dollars, et fald på 12 procent fra 854 millioner dollars i tredje kvartal 2014.

Israelske Zim går tilbage i tredje kvartal  

Zim fastholder plus i andet kvartal  

Zim mindsker stort underskud efter redningsplan