ShippingWatch

Nyt stort ratefald på Asien-Nordeuropa

Der var nye markante ratefald på containerfarten fra Asien sidste uge.

Containerfarten fra Asien til Nordeuropa led under nye ratefald i sidste uge, viser tal fra containerindekset SCFI fra Shanghai Shipping Exchange.

På den for Maersk Line vigtige rute mellem Asien og Nordeuropa var faldet størst, målt i procent. Spotraten dykkede her 9,5 pct. til 822 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Raten er nu dykket tre uger i træk med samlet 27 pct. fra 1129 dollar per teu og er i det laveste niveau siden oktober 2013.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Også på de andre store ruter var der ratefald. På Asien-Middelhavet faldt raten 9,1 pct. til 1125 dollar per teu, mens raterne til USA faldt henholdsvis 7,5 pct. til vestkysten og 5 pct. til østkysten.

Overordnet viste SCFI-indekset, et fald ugen på 6,2 pct. i forhold til sidste uge til 935,8, hvilket fortsat er det laveste niveau siden marts.

SCFI-indekset sammensættes af raterne på 15 forskellige ruter fra Shanghai til resten af verden. Ruten mellem Asien og Nordeuropa vægter 20 pct., mens ruten til Middelhavet vægter 10 pct. Ruterne til de amerikanske kyster vægter henholdsvis 20 pct. for vestkysten og 8 pct. for østkysten.

Container når rekordhøjt ophugningsniveau

SeaIntel: "Skjulte" besparelser på mega-skibe

Kina klar til at overgå Triple-E

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere