ShippingWatch

Containerindeks fortsætter derouten mod bunden

SCFI-indekset falder for tredje uge i træk, og det er nu tæt på 2014's bund, som ramte d. 7. marts.

For tredje uge i træk falder rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) ganske betragteligt, og dermed er indekset på sit laveste niveau siden begyndelsen af marts.

Ligeledes synes de ratestigninger, som en række af de største containerrederier i verden har forsøgt sig med de seneste måneder, for længst forduftet.

SCFI falder i ugen, der slutter fredag, med 6,2 pct. efter et fald på 6,7 pct. i sidste uge og et dyk på 5,7 pct. ugen før. Dermed er indekset nu nede i 935,81 - tæt på 2014's bund, der blev ramt den 7. marts i 934,39.

SCFI sammensættes af raterne på 15 forskellige ruter fra Shanghai til resten af verden. Ruten mellem Asien og Nordeuropa, som er den måske vigtigste for de store containerrederier, heriblandt Maersk Line, vægter 20 pct., mens ruten til Middelhavet vægter 10 pct.

Ruterne til de amerikanske kyster vægter henholdsvis 20 pct. for vestkysten og 7,5 pct. for østkysten.

Maersk Line udfordrer rivaler med vækststrategi

Hamburg Süd og UASC i globalt samarbejde

SeaIntel: "Skjulte" besparelser på mega-skibe

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere