ShippingWatch

Medie: 2M-partnere i hastemøde med FMC

Maersk og MSC vil sende toprepræsentanter til Washington, efter at to kommissærer i FMC har meldt skeptisk ud om 2M, skriver Lloyd's List.

Ikke alle har taget lige positivt i mod det nye samarbejde mellem verdens to største containerrederier, og to kommissærer i de amerikanske søfartsmyndigheder, FMC, har været direkte skeptiske over for 2M.

Det får nu både Maersk Line og MSC til at sende toprepræsentanter af sted til Washington for at mødes med FMC, skriver Lloyd's List. Ifølge mediet skal der fredag i denne uge være møde hele dagen mellem de forskellige parter, hvor 2M og de bekymringer, som særligt kommissær Willliam Doyle og Richard Lidinsky har rejst i kølvandet på rederiernes ansøgning til FMC, skal diskuteres.

Håbet er at feje misforståelser og bekymringer af bordet, så man ikke er nødsaget til at standse de 45 dage, som FMC har til at vende tilbage til rederne, for at indhente nye svar på uafklarede spørgsmål.

Maersk Line udtaler sig af princip ikke om enkeltstående aftaler eller deltagere, oplyser rederiet til ShippingWatch. Men bekræfter at man er og har været i løbende dialog med FMC.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Ikke kun FMC reagerer på samarbejdet mellem Maersk Line og 2M. Som ShippingWatch kunne fortælle mandag, vil konkurrenterne CMA CGM, United Arab Shipping Company og China Shipping Lines om kort tid annoncere et nyt samarbejde, CCU.

VSA-samarbejdet, hvor de tre rederier anvender plads på hinandens skibe, skal bl.a. dække den vigtige streng mellem Asien og Europa med fire services, ligesom der skal være fire services mellem Asien og Middelhavet. Herudover omfatter aftalen services på Stillehavet og USA's Østkyst.

UASC, CMA og China Shipping lancerer ny alliance

SeaIntel: Ny Maersk-alliance har flere ligheder med P3

Medie: Maersk og MSC har ikke lært af forfejlet P3

Søren Skou: Vi opfylder kravene i Kina

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere