ShippingWatch

Maersk Line er igen mest rettidig

Efter at Hamburg Süd i flere omgange har været verdens mest rettidige containerrederi foran Maersk Line, har det danske rederi genvundet 1. pladsen, viser ny opgørelse fra SeaIntel.

Maersk Line genvandt i marts tronen som det mest rettidige containerrederi foran Hamburg Süd og United Arab Shipping Company (UASC), viser en ny opgørelse fra SeaIntel Maritime Analysis.

For første gang siden november 2013 steg de store containerrederiers pålidelighed samlet med 4,2 procentpoint til 72,3 procent.

Hamburg Süd slår Maersk Line på rettidighed

Trods forbedringen fra februar til marts efter lang tids fald synes der at være et stykke vej endnu til et tilfredsstillende niveau for kunderne, siger Alan Murphy, COO og partner i SeaIntel:

"Selv om vi nu ser forbedringer, vil det tage nogle måneder med konstante fremskridt, før kunderne vil opleve et niveau svarende til det, der oplevede for et år siden. Det er tvivlsomt, om det lykkes for rederierne, fordi flertallet af dem vil omlægge deres services på de store øst-vest ruter og nogle nord-syd ruter."

Maersk Line forbedrede sin punktlighed med fem procentpoint fra februar til marts til i alt 83,6 procent, mens Hamburg Süd og UASC tilsvarende opnåede henholdsvis 81,1 procent og 75,9 procent.

Flere steder ser det fortsat skidt ud for rederne samlet set, bl.a. på de vestgående atlantiske ruter, fra Sydamerikas vestkyst til Asien og på Asien-Nordeuropa, der ligger henholdsvis 21, 24 og 27 procentpoint under niveauet i marts 2013.

Alphaliner: Daily Maersk indhentet af rivalerne

Maersk: Dårligt vejr rammer punktlighed

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere