En endelig aftale om en fusion af tyske Hapag-Lloyd og chilenske CSAV forventes underskrevet i begyndelsen af februar, skriver flere medier. De to rederier, der tilsammen vil skabe verdens 4. største containerrederi, annoncerede i december 2013, at de forhandlede om en fusion eller en anden form for samarbejde.

"Hvis ikke der opstår uenigheder, bør vi have underskrevet en hensigtserklæring inden for tre uger eller deromkring," siger en kilde tæt på forhandlingerne ifølge Wall Street Journal.

Hvis erklæringen, Memorandum of Understanding, underskrives i begyndelsen af februar, vil en endelig fusion og efter en due diligence være en realitet i 1. kvartal 2014. 

De to parter forhandler fortsat om fordelingen blandt aktionærerne i det nye selskab, ligesom spørgsmålet om, hvorvidt CSAV's skibe skal være en del af handlen eller om de skal leases af Hapag-Lloyd, fortsat er genstand for diskussion.

CSAV kontrolleres af den chilenske Luksic-familie og bliver ifølge medieforlydender en væsentlig aktionær i Hapag-Lloyd med en aktiepost, der i omfang ligger tæt på Klaus-Michael Kühne, der i dag ejer 28 procent af Hapag-Lloyd.

Hapag-Lloyd vil angiveligt få en aktiepost på omkring 70 procent i det fusionerede selskab med CSAV som ejer af af resten.

Luksic-familien, hvis formue er skabt på kobberminer og som ifølge Bloomberg er verdens 35. rigeste, købte gennem sit holdingselskab aktier i rederiet i 2011, hvor kursen faldt med 82 procent, og i februar 2012 sikrede familien sig majoriteten i selskabet.

Ifølge analysehuset SeaIntel begyndte CSAV først at tjene penge igen, da rederiet droppede tabsgivende ruter mellem Afrika, Asien og Europa for i stedet at fokusere på ruter, der forbinder Sydamerika med resten af verden.

Gældsramte containerredere slås for ny kapital  

Chilensk rederi på vej op af sumpen