ShippingWatch

Drewry ser "ubønhørligt positiv" trend for container i 2017

Drewry fastslår i en ny analyse, at containerfragten er vokset betydeligt i år. "Trenden har været ubønhørligt positiv i 2017," skriver analysehuset.

De seneste tal bekræfter udviklingen: markedet for containerfragt til søs fortsætter med at vise pæn fremgang.

Det skriver analysehuset Drewry Maritime Research i sit seneste kig på containermarkedet.

Drewry måler på antallet af containere, der fragtes på havnene, og der har væksten været stabilt høj det meste af året.

"Trenden har været ubønhørligt positiv i 2017 oven på at mere afdæmpet vækstmønster sidste år," skriver analysehuset mandag.

Specifikt viser de seneste fulde tal en vækst på 8,5 pct. i september 2017 sammenlignet med samme måned sidste år. Især de kinesiske og nord- og sydamerikanske havne viser stor fremgang.

Samlet er væksten nu på 4,3 pct. set over årets første ni måneder med især pæn vækst på de store øst-vest-ruter mellem Asien, Europa og Nordamerika.

Det er gode nyheder for Maersk Line, MSC og de andre store containerrederier, der har brug for en vækst i efterspørgslen for at fylde de mange nye og store containerskibe, de disse år får leveret til flåden.

I 2016 var væksten i efterspørgslen større end den samlede flådevækst for første gang siden 2011, men det er usikkert, om 2017 bliver en gentagelse - især fordi mange skibe bliver taget i drift igen efter at have været inaktive.

"Der er ægte momentum i efterspørgslen, hvilket rederierne skal være taknemmelige for. Men de risikerer at miste alle fordele, hvis de ikke håndterer de udbudsproblemer, de står over for," skriver Drewry.

Drewry: Travle havne viser bedre containermarkeder

Drewry: Containerhandel mellem Asien og Vestafrika i bedring

Containermarkedet oplever største vækst i seks år

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere