ShippingWatch

Rater på Asien-Europa ryger under 700 dollars

Containerfragten på Asien-Europa faldt denne uge til 689 dollars per teu, viser indekset. Det er tredje gang på 12 måneder, at indekset går under 700 dollars.

SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden faldt yderligere i denne uge, herunder specifikt også på containerfragt mellem Asien og Europa.

Det overordnede indeks faldt 6,1 pct. til 734,15, viser nye data fra Shanghai Shipping Exchange, efter at det i sidste uge faldt 4,5 pct.

På ruterne mellem Asien og Europa, som vægter 20 pct. i det overordnede indeks, faldt raterne i denne uge med 5,4 pct. til 689 dollars per TEU (20 fods container).

Det er kun tredje gang i løbet af de seneste 12 måneder, at raten har været under 700 dollars, skriver Journal of Commerce.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Drewry siger til udviklingen ifølge mediet, at raterne falder skarpt på de vigtige øst-vest-ruter, og at rederierne ikke har gennemført de eller annoncerede ratestigninger medio november.

Seaintel noterer endvidere, at overskydende kapacitet på Asien-Europa presser kapacitetsudnyttelsen ned, hvilket påvirker raterne.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Containermarkedet oplever største vækst i seks år

Hapag-Lloyds kvartalsoverskud går kraftigt i vejret

Yang Ming vokser i tredje kvartal

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere