ShippingWatch

Containermarkedet oplever største vækst i seks år

Den stigning i fragt på containermarkedet, som er set i tredje kvartal, er den højeste i seks år. Det skriver Alphaliner i en ny analyse.

Væksten i mængderne af fragt på verdens containermarkeder steg i tredje kvartal med 7,7 pct., og det er den største stigning siden 2011, skriver analysehuset Alphaliner i sit nyhedsbrev.

Undersøgelsen dækker mere end 200 havne, hvorfra 75 pct. af verdens containerfragt afskibes.

Tredje kvartal overstiger de to foregående kvartaler, hvor voluminerne steg med henholdsvis 7,4 pct. og 5,8 pct. Alphaliner venter, at året under ét vil vise en vækst på 6,4 pct.

Væksten af fragtede varer kommer fra alle regioner ledt an af Latinamerika, hvor havnene kunne melde om en vækst i voluminerne på containerfragten på 10 pct. i årets tredje kvartal.

Stigningen her i regionen kan føre til en større genrejsning på ruterne mellem Asien og Sydamerika i de kommende måneder, vurderer Alphaliner.

De kinesiske havne kunne rapportere om en vækst på 9,3 pct. i kvartalet, mens de nordamerikanske havne kunne fremvise en stigning på 8,7 pct.

Men på trods af den høje volumenvækst, der blev registreret i tredje kvartal, så påpeger Alphaliner, at branchen stort set har undladt at udnytte bedringen i efterspørgsel.

"Den samlede kapacitetsvækst har overskredet væksten i efterspørgsel og nåede i slutningen af september op på 8,1 pct.," skriver Alphaliner.

Hapag-Lloyds kvartalsoverskud går kraftigt i vejret

Yang Ming vokser i tredje kvartal

Drewry: Cosco truer Maersk Lines ambitioner for 2018

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere