ShippingWatch

Størstedelen af verdens containertonnage er rykket i skattely

Knap tre fjerdedele af verdens samlede containertonnage er i dag flaget ind i skattely-lande. Det er markant mere end i 1980, viser en opgørelse fra analysehuset Seaintel.

Det er blevet ekstremt populært over de seneste knap 40 år for containerrederne at flage deres skibe ind under skattelysflag.

Det viser en opgørelse fra Seaintel, som har undersøgt, hvilke lande den samlede containertonnage er flaget ind under.

I 1980 var 12 pct. af verdensflåden af containerskibe flaget ind i skattelys-lande. I 2017 var det tilsvarende tal 74 pct., fremgår det af opgørelsen, hvor Seaintel bruger en definition fra den amerikanske kongres på, hvilke lande, der kan karakteriseres som skattely.

Kilde: Seaintel

Opgørelsen viser også, at de seks største flagstater i år er skattely med Danmark som undtagelsen på syvendepladsen over verdens største flagstater.

De seks største flagstater er Liberia, Panama, Hongkong, Singapore, Malta og Marshall Islands.

Kilde: Seaintel

Salg af ældre containerskibe sætter ny rekord

Maersk og DSV baner sig vej til Afrika

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere