ShippingWatch

Container

CMA CGM udvider finansieringsrunde

CMA CGM forhøjer beløbet for, hvor mange penge de gerne vil hente på en obligationsauktion. Det er anden gang inden for mindre end tre måneder, at rederiet henter nye penge.

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Maersk vil hente milliarder på digitalisering

Maersk har sammen med IBM sat sig for at udvikle en digital platform, der ved at omfavne hele industrien kan hente astronomiske gevinster. Alene Maersk og selskabets leverandører står til potentielt at kunne spare op imod 20 mia. kr.

Maersks aktier ligger tungt på trods af gode nyheder

Selvom det går væsentligt bedre for containerrederierne i år, har det ikke smittet af på Maersks aktiekurs. Heller ikke frasalg eller forventningen om massive synergigevinster synes at rykke noget. Det undrer aktieanalytikere. Hapag-Lloyd er derimod gået frem.

Containerrederier langt fra ny digital fremtid

Digitaliseringen er overhovedet ikke slået igennem i shipping, og de mange nye platforme har ikke lavet reelle ændringer i branchen, der er langt bagefter andre, skriver Alphaliner i en ny analyse.

Vestager: Konkurrencen i containerindustrien er stærk

Alliancer og konkurrence kan godt fungere sammen, lyder det fra EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Hun er indstillet på at forlænge containerrederiers undtagelse fra konkurrencereglerne, siger hun til ShippingWatch.

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Containermarkedet udvikler sig langt fra, som det plejer i år i forbindelse med den kinesiske Golden Week. Langt færre afgange end normalt er aflyst, og raterne er sunket i dørken siden sommeren.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere