Log ind

Wilbur Ross får kritik for ejerskab af Diamond S

wilburross3.jpg Tank:

Flere kritiske røster sætter spørgsmålstegn ved Wilbur Ross, USA's handelsminister, fortsatte ejerskab af produkttankrederiet Diamond S Shipping. Rederiets forbindelser til Kina møder især kritik fra etiske eksperter, der mener, at det kan føre til interessekonflikter.

Hammekens historiske opgør i Royal Arctic Line

vernerhammeken.jpg Rederier:

Verner Hammeken, topchef i Royal Arctic Line, har siden sin tiltrædelse for halvandet år siden startet en forvandling af det Grønlands-ejede rederi. ShippingWatch er dykket ned i processen, der sætter rederiets tilknytning til Danmark på spil.

Svitzers vækst i Asien er svagere end forventet

thailand.jpg Rederier:

Det er ikke gået så hurtigt i Asien som ventet, siden Svitzer etablerede sig i Singapore i begyndelsen af 2016. Strategien i regionen kommer til at ændre sig, når den nye overordnede strategi for Svitzer ligger fast i andet kvartal i år, siger CEO Alan Bradley til ShippingWatch.

Analytikere roser DHT for "fremragende handel"

DHT_Ann_skyline.jpg Tank:

Både Clarksons Platou og Fearnley Securities roser tankrederiet DHT Holding for sit køb af BW Groups VLCC-flåde. Med handlen går selskabet fra være i defensiven til at blive en aktiv spiller i konsolideringen på tankmarkedet, vurderer analytikerne.

Carsten Mortensen skaber VLCC-kæmpe med DHT

DHT_Ann_angle1.jpg Tank:

Det norske tankrederi DHT Holdings køber hele BW Groups flåde af VLCC-tankskibe. BW Group med CEO Carsten Mortensen i spidsen bliver samtidig aktionær i DHT. Handlen sker lidt over en måned efter, at DHT afværgede et købstilbud fra konkurrenten Frontline.

Unifeeder blev ramt af tyske bankers dominans

Workers.Unifeeder.jpg Container:

Nedturen i tysk shipping betyder, at et mindre antal banker i dag har overtaget et stort antal feederskibe fra nødlidende redere. Det mærkede man hos danske Unifeeder i første halvdel af 2016, hvor charterpriserne steg. Udviklingen er dog vendt, siger CEO Jesper Kristensen.

Rederiforeningen afventer udviklingen i Somalia

_h1i4856.jpg Rederier:

Umiddelbart vil Danmarks Rederiforening afvente og se, om piratangrebet ud for Somalia forleden var en enlig svale, eller om der er tale om et nyt mønster efter flere års lav aktivitet. "Det giver os ikke grund til at opjustere sikkerheden," siger vicedirektør Maria Bruun Skipper.

Ny kapring kan ændre risikoen ved Somalia

IverHuitfeldt2.jpg Rederier:

Flådestyrkerne forsvandt, og skibene er begyndt at sejle tættere på Somalias kyst, så det er ikke underligt, at der sker et piratangreb ud for Somalia. Sådan lyder det fra CEO i Risk Intelligence, Hans Tino Hansen. Udfaldet af at det nye angreb bliver helt afgørende for, om der sker en decideret opblusning.

Unifeeder har tre vækstmål for fremtiden

unifeeder3.jpg Container:

Unifeeder har sammen med ejeren Nordic Capital udpeget tre områder, hvor rederiet skal vokse de kommende år, inden selskabet igen skal have ny ejer. CEO Jesper Kristensen og Lars Terney, partner i fonden, er begge klar til flere opkøb, fortæller de til ShippingWatch.

Drewry: Halvdelen af ældre Capesizes skal væk

Den overkapacitet i tørlastflåden, der skaber den dybe krise i industrien, kunne være væk inden for et par år, hvis rederierne var villige til at trække skibe ud af markedet. Halvdelen af den globale flåde af Capesizes over 12 år skal væk, lyder det fra Drewry.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE