Log ind

DFDS-chef: Jeg har nogle gange lyttet for meget

Peder Gellert.jpg Rederier:

Kan man lytte for meget i et samarbejde? Det synes executive vice president Peder Gellert Pedersen fra DFDS nogle gange, at han har gjort. For eksempel i ledelsesgruppen. "Jeg har været for lyttende frem for at tvinge beslutninger igennem," siger han i ShippingWatchs ledelsesserie.

"Se havvind som en erhvervsstyrke"

martinlidegaard.jpg Rederier:

Danmark kan noget særligt på havvind. Rederier som er aktive indenfor eksempelvis opsætning af havvindmøller har dog en udfordring, da de skattemæssigt er ringere stillet end konkurrenterne i eksempelvis England, Norge, Holland og Tyskland.

Smedegaard satser på at lande to opkøb i år

DFDS CEO Niels Smedegaard 2-version1 Rederier:

Andet kvartal blev historisk godt for DFDS, der i perioden også har købt flere nye skibe. CEO Niels Smedegaard fortæller til ShippingWatch, at der er to opkøb i pipelinen, som han håber på at lande allerede i år. "Det er en rar situation at være i," siger han.

Moody's tror igen på shippingindustrien

OW Bunker skibe havn Rederier:

Et af verdens største kreditvurderings-bureauer Moody's tror igen på shipping-sektoren, som ikke længere har negative udsigter. Det er container- og tørlastsegmenterne, der er positive forventningerne til, fremgår det af en rapport fra selskabet. Med tankrederier er det noget helt andet.

Her er næste uges afgørende shippingregnskaber

Triple E Majestic Maersk Rederier:

Næste uge byder på regnskaber fra dansk shippings heavy hitters efter et første halvår med stærkere takter i container og tørlast, mens tankmarkedet er udfordret af svage rater og for mange skibe. Maersk-regnskabet anses af flere som CEO Søren Skous første afgørende eksamen efter et år som topchef.

Shippingchefs råd: Kom ud i verden!

Adam Nielsen 2017 high_edited-1.jpg Rederier:

Se noget andet end lige Danmark for at blive en god leder og få en større forståelse af verden. Det er rådet fra Adam Nielsen, der er tørlastchef for Nordamerika i Norden, til unge shippingfolk i ShippingWatchs serie om ledere i shippingbranchen.

Maersk og shippinglobbyen i USA under politisk pres

Triple-E 8.JPG Rederier:

Fødevareindustrien, shippingindustrien og ngo'erne - populært kaldet jerntrekanten - har i årtier haft en særstatus, når der skulle sendes nødhjælp fra USA, som bl.a. kommer Maersk til gode. Trekanten er dog kommet under hårdt politisk pres. ShippingWatch er dykket ned i en umage alliance.

Kommunikation skal forme det nye Hapag-Lloyd

91E003CB-D9C4-4030-A55D-F52C7D88042E.JPG Container:

Kommunikation har en afgørende rolle i forandringen af det 170 år gamle Hapag-Lloyd, forklarer kommunikationsdirektør Nils Haupt. Fra ekstern branding, kommunikation med politikere og forbrugere til den interne opbygning af et moderne rederi. Her er den seneste artikel i ShippingWatchs serie om kommunikation i den maritime industri.

Drewry: Halvdelen af ældre Capesizes skal væk

Den overkapacitet i tørlastflåden, der skaber den dybe krise i industrien, kunne være væk inden for et par år, hvis rederierne var villige til at trække skibe ud af markedet. Halvdelen af den globale flåde af Capesizes over 12 år skal væk, lyder det fra Drewry.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE