ShippingWatch

Norden-aktionær køber stort op i nyt rigselskab

Storaktionær i det danske tørlast- og tankrederi Norden, norske Rasmussengruppen, har købt stort op i borerigselskabet Borr Drilling.

Den norske Rasmussensgruppen, der bl.a. er storaktionær i det danske tørlast- og tankrederi Norden med 11,5 af aktierne, har købt stort op i det nye norske rigselskab Borr Drilling.

For nylig købte Rasmussengruppen 12,5 mio. aktier i Borr Drilling for 395 mio. norske kroner, og nu viser aktionærudskrifter ifølge den norske Finansavisen, at adm. direktør Dag Rasmussen nu sidder på ca. 17,1 mio. aktier til en samlet værdi på 584 mio. kroner med en anslået gevinst på 50 mio. norske kroner.

"Vi tror, at tidspunktet for at købe sig ind i boreentreprenørbranchen er fornuftig. Markedet er fortsat dårligt, og rater og priser er lave. Men der skal fortsat bores efter olie og gas, og på længere sigt håber vi, at dette vil være en god investering for os," siger Dag Rasmussen til avisen.

Ved årsskiftet havde den familieejede Rasmussengruppen en kontant beholdning på 3,9 mia. norske kroner.

Borr Drilling, der på rekordtid har opkøbt en flåde på 26 jackup-rigge, er startet af Tor Olav Trøim, der tidligere var finansdirektør i norskfødte John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Mægler: Borr Drilling betaler overpris for rigge

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollars i nye rigge

Borr Drilling og Schlumberger indgår ny samarbejdsaftale

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere