ShippingWatch

Wood Mackenzie: Olietørsten vil dale inden 2030

Analysehuset Wood Mackenzie peger i en ny rapport på, at den globale efterspørgsel på olie vil vende senest i 2030.

Den globale efterspørgsel efter olie vil vende senest i 2030, i takt med at flere elektriske biler vinder indpas på landevejene. Det slår det britiske analyseinstitut Wood Mackenzie fast i en ny rapport, der tager bestik af den politiske udvikling, hvor blandt andet Storbritannien, Frankrig og Kina har tilsluttet sig kampen mod klimaforandringer.

Det skriver the Guardian.

Hver dag bliver der brugt 96 mio. tønder olie på verdensplan, hvoraf 60 mio. tønder bruges til transport. Det tal ventes at blive betydeligt reduceret om blot 13 år.

"Vores energiforbrug bliver stadig mere effektivt. Økonomier vokser, og vi bliver samtidig mindre afhængige af olie, så oliens betydning i den globale økonomi ventes at falde over tid," siger senioranalytiker hos Wood Mackenzie, Alan Gelder, til the Guardian.

Han peger desuden på et faldende antal benzintanke og investeringer i raffinaderier som symptomer på udviklingen.

I Europa leder Storbritannien og Frankrig den grønne udvikling inden for miljøvenlig transport. Landene har planer om, at udfase salg af benzin- og dieselbiler i 2040. Kina, der er verdens største producent af biler, har lignende ambitioner for fremtiden, hvilket ventes at få betydelig effekt på efterspørgslen efter olie.

Olieselskabet Shell er enige i Wood Mackenzies prognose. Det britiske-hollandske selskab ser derudover gode muligheder for, at efterspørgslen efter olie vil falde før 2030.

Kapitalfonde gør milliardindtog i Nordsøen

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

Analytikere: Første fase i olieopsving er i gang

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere