ShippingWatch

Statoil har fundet en skattekiste med olie i Nordsøen

Brancheorganisationen Oil and Gas UK kalder Statoils nye opdagelse af olie for et tegn på tiltro til fremtiden i Nordsøen, der ligeledes ventes at vække investorernes interesse.

Statoil gør nyt fund i Nordsøen. Det norske olieselskab har fundet omkring 130 mio. tønder olie i Moray Basin, der med de nuværende oliepriser har en estimeret værdi på omkring fem mia. pund.

Det skriver the Telegraph.

Brancheorganisationen Oil and Gas UK kalder opdagelsen af olie for et "tegn på tiltro" til fremtiden i Nordsøen, der ligeledes ventes at vække investorernes interesse.

Lavt investeringsniveau presser leverandører i olieindustrien

Efter et kollaps i oliepriserne har interessen for Nordsøen været aftagende. Tendensen har sat sig præg på analytikernes forventninger til dette års investeringer i regionen, der anslås at falde til et rekordlavt niveau på omkring 9 mia. pund.

I løbet af sommeren har Statoil boret tre forskellige steder i Nordsøen, hvor to af boringerne leverede "skuffende" resultater. I tredje forsøg stødte olieselskabet på vandsøjler fyldt med sand, der gav anledning til nærmere undersøgelse.

"Resultatet viser, at vi traf den rigtige beslutning om at bore i oliekilden. Det viser sig, at der er et betydeligt potentiale i det udviklede basin," siger Jenny Morris, der leder af Statoils afdeling i Storbritannien, til the Telegraph.

Statoil borer sig til ny skuffelse i Barentshavet

Statoil tildeler Bilfinger milliardkontrakt

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

 

 

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere