ShippingWatch

Mægler: Borr Drilling betaler overpris for rigge

Det nye rigselskab Borr Drilling har ifølge norsk mæglerhus betalt en markant overpris for ni rigge til i alt 1,3 mia. dollars.

Det nye Oslo-noterede rigselskab Borr Drilling kan ifølge det norske mæglerhus Bassøe have betalt en markant overpris for selskabets seneste opkøb af ni jackup-rigge for 1,3 mia. dollars. Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Bassøe har riggene en markedsværdi på mellem 85 og 96 mio. dollars hver. Hvis hver rig koster omkring det samme, har Borr Drilling betalt 50 mio. dollars mere per rig end markedsværdien af dem.

Borr Drillings lave omkostningsbase gør dog selskabet mere konkurrencedygtig ved lavere dagsrater end konkurrenterne, konstaterer Bassøe.

Nordea udpeger vindere og tabere i rigmarked

Sondre Dale Stormyr, analytiker i Danske Bank Markets, mener ifølge avisen, at opkøbet af riggene er attraktive på lang sigt, men transaktionen er gennemført til den højeste værdisættelse af en moderne jackup uden kontrakt under nedturen i olieindustrien.

Med opkøbet ejer Borr Drilling nu en flåde på 26 jackup-rigge.

Borr Drilling er startet af Tor Olav Trøim, der tidligere var finansdirektør i John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollars i nye rigge

Borr Drilling og Schlumberger indgår ny samarbejdsaftale

Analytikere tror på bedre tider for rigmarkedet

 

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere