ShippingWatch

Vitols topchef ser global olieefterspørgsel toppe om 10 år

Den globale olieefterspørgsel kan toppe allerede om 10 år, mener Ian Taylor, der er topchef i verdens største handelshus med olieprodukter.

Den globale efterspørgsel efter olie kan toppe allerede om 10 år eller i perioden 2028-2030 på grund af det stigende tempo i skiftet mod bl.a. elbiler og væk fra fossile brændstoffer.

Det mener Ian Taylor, topchef i verdens største oliehandelshus Vitol, der torsdag talte under et arrangement i London. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Spørgsmålet om, hvornår olieforbruget topper, deler industrien og analytikere, men alle er enige om, at skiftet fra olie til vedvarende energikilder kan få dramatisk betydning for en række industrier og herunder ikke mindst shippingindustrien.

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Ifølge Ian Taylor er den største bekymring i industrien netop nu den lave oliepris. Selvom oliemarkedet viser tegn på en bedre balance, mener Taylor, at USA's voksende olieeksport vil lægge fornyet pres på olieprisen i 2018, selv om vurderingen er, at den i de næste to til tre år vil bevæge sig inden for intervallet 60 til 65 dollars per tønde.

DNV GL offentliggjorde for nylig en af de mest omfattende internationale analyser af skiftet fra olie til vedvarende energikilder. Den konkluderede, at efterspørgslen på olie vil flade ud fra 2020 til 2028 og derefter falde kraftigt.

Høje priser kan fremskynde olieindustriens endeligt

DNV GL: Olieefterspørgslen vil flade ud i 2020

Olieinvestorer puster ud efter stort prishop

 

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere