ShippingWatch

Maersk Drilling vinder kontrakt i Asien

Maersk Drilling har vundet en kontrakt på en semisubmersible borerig til boring på dybt vand i Sydøstasien, hvor selskabet ser en øget efterspørgsel på borrerigge.

Maersk Drilling, der er en division under A.P. Møller- Mærsk, har vundet en kontrakt på en semisubmersible borerig til boring på dybt vand i Sydøstasien.

I en pressemeddelelse fremgår det, at kontrakten er indgået med olie- og gasselskabet JX Nippon, og at den er af en estimeret varighed på 30 dage.

"Vi ser en øget efterspørgsel på borerigge til boring på dybt vand i Sydøstasien, og dette er en god mulighed for at komme tættere på kunderne i regioner som JX Nippon," siger kommerciel direktør Lars Østergaard i meddelelsen.

Siden april sidste år er riggen, der kaldes Maersk Deliverer, været under "warm stacking" i Namibia, og riggen er den femte, som Maersk Drilling har genaktiveret fra såkaldt "warm stacking" de seneste otte måneder.

Divisionen følger en strategi om at holde sine arbejdsløse rigge mere eller mindre helt klar til nye kontrakter - såkaldt "warm-stacking" eller "varm oplægning".

Forskellen på en varm og kold oplægning er, om man fortsat holder riggen bemandet og holder liv i maskineriet om bord. Ved en kold oplægning kan det derfor tage flere måneder ekstra at få en rig helt klar til en ny kontrakt.

 

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere