ShippingWatch

Køberfelt til Maersk Drilling plaget af gæld

Gæld plager de potentielle bejlere til Maersk Drilling, eller også har selskaberne lige foretaget andre opkøb, skriver Børsen.

Det er langt fra lige til at finde en køber til Maersk Drilling, da potentielle købere enten er plaget af gæld eller lige har foretaget andre opkøb. Det skriver Børsen.

I sidste uge blev Rowan på rygtebørsen af Bloomberg meldt interesseret i Maersk Drilling, men Eirik Røhmesmo, der er analytiker i Clarksons Platou Securities peger på, at Rowan har en gældsbyrde på 4,33 gange indtjeningen, hvilket hæmmer opkøbskraften. Derfor ville selskabet være nødt til at udstede nye aktier, men i en handel med aktier, ville Mærsk ende med at eje 70 pct. af Rowan, hvilket ikke just er den exit, som Mærsk ønsker, siger analytikeren.

Derfor skulle Rowan altså låne penge for at få råd til opkøbet, men her vil gælden være et problem, påpeger han.

Historien er ikke bedre hos det britiske drilling-selskab Noble. Her er gælden på 5,1 gange indtjeningen, men til gengæld har selskabet en bedre kontraktdækning, der ifølge analytikeren kunne tale for, at et opkøb af Maersk Drilling kunne komme på tale.

"De har en bedre kontrakt-dækning, og så har de samme fokus som Maersk Drilling, nemlig på drilling i et hårdt klima," siger analytikeren til Børsen.

Udover de to allerede nævnte står tre spillere tilbage: Seadrill, Transocean og Ensco. Her er Seadrill ved at blive restruktureret, Transocean er på vej til at købe Songa Offshore, mens Ensco har købt Atwood.

Rowan til tops med opkøb af Maersk Drilling

Chefanalytiker: 4 mia. for Maersk Drilling er i den lave ende

Maersk Drilling rygtes i forhandlinger med amerikansk rigselskab

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere