ShippingWatch

Olieinvestorer puster ud efter stort prishop

Efter en stigning på 20 pct. i olieprisen i tredje kvartal synes markedet at være faldet til ro. Nordsøolien falder mandag morgen.

Der er let vigende priser på oliemarkedet mandag morgen, mens guldpriserne tager et dyk i takt med stigninger i de globale renter.

Oliemarkedet viger marginalt i den tidlige asiatiske handel, mens investorerne puster ud oven på en stigning på op mod 20 pct. i tredje kvartal.

Nye statistiske data indikerer en lille stigning i Opecs produktion i september, mens rebalanceringen af markedet fortsætter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 56,55 dollar mod 57,10 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 51,55 dollar mod 51,50 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet afvejer investorerne det aftagende risikobillede, mens de stigende amerikanske renter trækker guldprisen ned.

Olien rammer højeste pris i over to år efter tyrkisk trussel

Mandag morgen koster en ounce guld 1276 dollar mod 1286 dollar per ounce fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6542 dollar mod 6538 dollar fredag eftermiddag.

Stort fald i flydende olielagre på tankskibe

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Olieprisen fortsætter fald fra det højeste niveau siden 2015

Norsk centralbank tror på højere olieinvesteringer

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere