ShippingWatch

Dong får grønt lys til salg af olieforretning

De danske og norske myndigheder har vendt tomlen op til schweiziske Ineos køb af Dongs olie- og gasforretning. Som led i handlen overtager Ineos ansvaret for afvikling af alle anlæg.

Tilbage i maj kunne Dong fortælle, at der var blevet indgået en aftale med den britisk-schweiziske koncern Ineos, der ville overtage hele aktiekapitalen i Dong Energy E&P. Og nu er der godt nyt til Dong.

"Vi er glade for at kunne meddele, at parterne i dag har modtaget de danske og norske myndigheders godkendelse af den indirekte overdragelse af olie- og gaslicenser i de respektive lande," skriver Dong i en børsmeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at Ineos overtager ansvaret for afviklingen af alle anlæg.

"I overensstemmelse med dansk og norsk lovgivning påtager Dong Energy sig et sekundært ansvar for afvikling af eksisterende danske og norske offshore-anlæg," skriver Dong

Hos Energistyrelsen oplyser man, at afgørelsen indeholder flere vilkår, herunder at de økonomiske forpligtelser, der ligger i tilladelserne, bliver understøttet af en garanti fra INEOS Holdings AG. Derudover er det et vilkår, at sælgeren Dong Energy hæfter økonomisk for at fjerne eksisterende anlæg, såfremt det senere skulle vise sig, at INEOS ikke dækker udgifterne, skriver Energistyrelsen i en meddelelse.

"Det er glædeligt, at der nu er kommet en afklaring omkring Dong Energys olieforretning. Ineos har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte DONGs forpligtelser i deres danske licenser. Jeg ser frem til at lære de nye ejere at kende og at høre om deres fremtidsvisioner for olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen," udtaler energistyrelsens direktør, Morten Bæk, i meddelelsen.

Dong og Ineos forventer at gennemføre handlen på fredag d. 29. september.

Dong skovler milliarder hjem på uønsket olieforretning

Dongs oliesalg kan give tiltrængt boost til Nordsøen

Schweizere vil genoplive skandale-felt

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere