ShippingWatch

Rowan til tops med opkøb af Maersk Drilling

Hvis det skulle lykkes Rowan at lande en aftale om købet af Maersk Drilling, bliver det samlede selskab det andetstørste i verden på mobile offshore borerigge, viser analyse. En potentiel aftale kan dog være svær, lyder vurdering fra flere.

Er rygterne om forhandlinger mellem Houston-selskabet Rowan og Maersk Drilling sande, og skulle de ende ud i et opkøb, vil de to selskaber tilsammen lande på en andenplads blandt rigvirksomheder med mobile borerigge offshore globalt. Det viser en analyse fra VesselsValue.

Tilsammen vil Rowan og Maersk Drilling have 52 borerigge til en værdi af 5,65 mia. dollars. Dermed lander de lige under Sete Brasil, der med sine 28 rigge har en markedsværdi på 5,746 mia. dollars.

På en tredjeplads finder man Seadrill Management, der rummer Seadrill og en række andre offshore boreselskaber, hvor Seadrill netop har søgt konkursbeskyttelse under chapter 11 i USA.

Herefter følger Transocean, der også fik en del opmærksomhed for nylig med købet af Songa Offshore. Dem værdisætter Vessels Value til 5,181 mia. dollars. På en femteplads kommer ENDCO med 57 rigge og en værdi på 3,581 mia. dollars.

Kilde: VesselsValue

Charlie Hockless er senior analytiker på offshore hos VesselsValue og forklarer, at Rowan og Maersk Drillings flåde tilsammen med deres mange jackup rigge vil have en gennemsnitlig alder på 12,1 år.

"Denne fusion ville være et stærkt signal fra Rowan til det fremtidige offshore boremarked i en uge, hvor oliepriserne har været på deres højeste siden midten af 2015," siger han i en meddelelse og fortsætter:

"Det interessante bliver at se, om handlen er for stor for Rowan til at afslutte, da Maersks flåde har en højere værdi end Rowans nuværende flåde, hvor de hver især står til henholdsvis 3,09 og 2,55 mia. dollars. Hvis handlen ikke går igennem i sin helhed, er det sandsynligt, at Rowan vil gå efter Maersks jackup-rigge for at udvide deres tilstedeværelse i Nordsøen."

For meget gæld

Hockless er ikke den første, der tvivler på, at et eventuelt køb er for stor en mundfuld for Rowan. Forleden vurderede chef aktieanalytiker i Alm. Brand, Michael Friis Jørgensen, over for Berlingske Business, at Rowan ikke har råd til at købe Drilling uden en massiv udvanding eller gældsfinansiering, som er svær at skaffe i det nuværende marked.

"Rowans markedsværdi er omkring halvanden milliarder dollar, så de skal de nok ud og udstede aktier til en dobbelt så stor værdi som det for at få råd til handlen. Det er voldsomt, at et selskab skal ud og købe aktiver for to gange deres egen markedsværdi samtidig med, at de allerede har gæld. Før de her rygter havde man sagt, at det slet ikke kunne lade sig gøre for Rowan," sagde han til avisen.

Chefanalytiker: 4 mia. for Maersk Drilling er i den lave ende

Maersk Drilling rygtes i forhandlinger med amerikansk rigselskab

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

 

 

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere