ShippingWatch

Olieprisen fortsætter fald fra det højeste niveau siden 2015

Oliepriserne nåede tirsdag morgen det højeste niveau i næsten to år, men siden er de faldet lidt tilbage igen.

Tirsdag morgen nåede oliepriserne det højeste niveau i næsten to år, men siden er de faldet lidt tilbage igen.

Onsdag middag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 58 dollars mod et niveau tirsdag morgen på 59,49 dollars, som var det højeste niveau siden november 2015.

Spændinger om den kurdiske uafhængighedsafstemning i det nordlige Irak og solid efterspørgsel drev tidligere på ugen oliepriserne op, skriver olieanalytiker Thina Margrethe Saltvedt fra Nordea og noterer, at den tyrkiske præsident har truet med at lukke olieeksportrørledningen fra de kurdiske områder i Irak.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Hun forventer, at de stigende politiske spændinger vil fortsætte med at holde olieprisen på et højt niveau og ser potentielt prisen stige til over 60 dollar per tønde.

Siden juni, som er dette års foreløbig bund, er prisen på en tønde Brent-olie steget 27 pct. I juni skulle der blot 45,63 dollar til en tønde.

Olien rammer højeste pris i over to år efter tyrkisk trussel

Norsk centralbank tror på højere olieinvesteringer

 

Høje priser kan fremskynde olieindustriens endeligt

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere