ShippingWatch

Maersk Oils topchef stopper efter milliardsalg til Total

Maersk Oils nuværende topchef stopper, når Maersk-gruppens olieforretning bliver overtaget af Total. Flere ledende medarbejdere fortsætter dog efter salget til den franske oliegigant.

Maersk Oils topchef, Gretchen Watkins, stopper i selskabet, når det bliver overtaget af den franske oliegigant Total.

Det har været en svær beslutning. Jeg kunne ikke være mere stolt af den måde, som Maersk Oil succesfuldt har navigeret igennem, hvad jeg tror vil blive vurderet som historisk svære vilkår for industrien"

Gretchen Watkins, CEO, Maersk Oil
Til gengæld fortsætter to andre ledende medarbejdere efter salget af olieforretningen. Det oplyser Maersk-gruppen i en meddelelse.

Milliardsalget af Maersk Oil til Total blev annonceret i august, men ventes først at gå igennem i første kvartal af 2018. Indtil da vil Gretchen Watkins blive i sin stilling som CEO.

"Det har været en svær beslutning. Jeg kunne ikke være mere stolt af den måde, som Maersk Oil succesfuldt har navigeret igennem, hvad, jeg tror, vil blive vurderet som historisk svære vilkår for industrien, og at man er kommet ud på den anden side som en high performing business," udtaler Gretchen Watkins.

"Jeg er fortsat dedikeret til at lede en sikker og succesfuld forretning, indtil handlen er lukket, og sørge for, at overleveringen til de nye ejere bliver gnidningsfri," siger hun.

Et år på posten

Amerikanske Gretchen Watkins har været i Maersk Oil siden januar 2014, hvor hun startede som COO, inden hun blev forfremmet til CEO i oktober 2016.

Her afløste hun Jakob Thomasen i forbindelse med strategiændringen, som betød, at det tidligere konglomerat blev splittet i en transport- og energidivision, hvor Maersk Oil tilhører den sidste division.

Mens Gretchen Watkins har valgt at forlade Maersk Oil, så fortsætter to andre ledende medarbejdere efter salget.

COO Martin Rune Pedersen bliver vice president for Totals forretning i Danmark, Norge og Holland. CTO Troels Albrechtsen bliver desuden vice president for et teknisk center, som bliver etableret i København.

Det er uvist, hvad Gretchen Watkins skal lave, når hun stopper i Maersk Oil. Hun har en fortid i Marathon Oil og BP.

Total tager hul på opkøbstung fremtid

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb

Professor: Skattetrykket får Total til at vælge Norge fra

Total-direktør vil styrke kontorer i Danmark

Dansk offshore venter mere forretning efter Maersk-salg

 

 

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere