ShippingWatch

120 skandinaviske søfolk erstattet af Bourbon

Et stort antal skandinaviske søfolk har mistet arbejdet de seneste år, hvor Bourbon Offshore har udflaget seks skibe fra det norske skibsregister. Cirka 120 er blevet erstattet, fortæller direktør for rederiets norske selskab.

Udflagning af seks skibe har kostet jobbet for 120 skandinaviske søfolk, som tidligere var ansat af rederiet Bourbon Offshore.

De seneste år har det franske offshoreselskab udflaget seks skibe fra det norske skibsregister NIS, mens yderligere ét skib er på vej.

Det har samtidig betydet, at besætningen i flere tilfælde har skiftet nationalitet, fortæller direktøren for rederiets norske selskab til Sysla.

"Af de skibe vi har i management og drift, er der seks skibe, som tidligere havde norsk flag, og som nu sejler under andre flag. Som en direkte følge af dette kan man antage, at cirka 120 skandinaviske søfolk er blevet erstattet af internationale søfolk," siger Bjørn Idar Remøy, adm. direktør i Bourbon Offshore Norway, til branchemediet.

Årsagen til udflagningen skyldes til dels besparelser, men også at flere af skibene har fået internationale opgaver, hvor der har været tilknyttet et krav om lokalbemanding, fortæller direktøren.

Bourbon Offshore er et af verdens største offshorerederier og har ligesom konkurrenterne været hårdt ramt af nedgangen i oliemarkedet. Ved årsskiftet havde rederiet 104 skibe i oplæg.

Fransk offshorekæmpe ramt af nyt voldsomt tab

Bourbon lægger yderligere 26 skibe op

Nu har Bourbon lagt mere end 100 offshoreskibe op

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere