ShippingWatch

Total får yderligere styrke i Den Mexicanske Golf

Det franske olieselskab Total indgår aftale med Chevron om dybdevandsboringer i Den Mexicanske Golf. Kombineret med opkøbet af Maersk Oil giver det selskabet solidt fodfæste i Nordamerika.

Det er et aktivt efterår for den franske oliegigant Total.

I sidste uge annoncerede selskabet opkøb og samarbejde med en række selskaber med ekspertise i vedvarende energi, i slutningen af august købte selskabet Maersk Oil og nu indgår Total så et nyt samarbejde med den amerikanske oliegigant Chevron.

Chevron og Total indgår et samarbejde om dybdevandsboringer i Den Mexicanske Golf. Det drejer sig om syv efterforskningsområder med 16 felter på dybt vand. Total vil deltage i felterne med ejerandele på mellem 25 og 40 procent.

Med købet af Maersk Oil købte Total sig i august til produktion i Den Mexicanske Golf. Den position bliver altså nu styrket.

"Denne aftale, kombineret med vores nyligt varslede deltagelse i Jack-feltet som del af vores opkøb af Maersk Oil, styrker Totals fodaftryk i USA og Den Mexicanske Golf. Vi kan nu bruge vores erfaring og ekspertise inden for dybvandsfelter i dette lovende område. Total sætter pris på Chevrons erfaringer som dybvandsoperatør i Den Mexicanske Golf, og med aftalen bygger vi videre på det samarbejde, vi allerede har med Chevron omkring Tahiti-feltet," siger Arnaud Breuillac, direktør for efterforskning og udvikling i Total.

Total har haft aktivteter i USA siden 1957, men primært i felter på land. I Den Mexicanske Golf har Total ejerandele i tre felter.

Det er i feltet Thahiti, hvor Total ejer 17 procent, feltet Chinook, hvor Total ejer 33 procent og feltet North Platte, hvor Total ejer 40 procent. Ingen af stederne er Total operatør. Med købet af Maersk Oil får Total også en 25 procent ejerandel i det Chevron-opererede felt Jack.

Total-direktør vil styrke kontorer i Danmark

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb

Dansk offshore venter mere forretning efter Maersk-salg

Total ser årlige synergier på 2,5 mia. ved Maersk Oil-køb

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere