ShippingWatch

Lukoil vil af med stormombrust handelsselskab

Olieselskabet Lukoil er klar til at sælge sin handelsdivision Litasco, oplyser topchef til lokale medier. Litasco blev i denne uge ramt af et krav fra et tyrkisk shippingselskab på to mia. dollars.

Det russiske olieselskab Lukoil undersøger mulighederne for at sælge sin handelsdivision Litasco, som i denne uge blev ramt af et milliardkrav fra en tyrkisk samarbejdspartner.

Lukoils formand og CEO, Vagit Alekperov, har oplyst til lokale medier, at ledelsen er i færd med at forberede salgsprocessen, som ventes at gå i gang i november eller december. Det skriver nyhedsbureauet Interfax.

Det er uvist, om beslutningen om at sælge har noget at gøre med søgsmålet fra det tyrkiske shippingselskab Palmali.

Palmali annoncerede i sidste uge, at det sagsøger Litasco for to mia. dollars, eller hvad der svarer til 12,4 mia. kr. Det er endnu sparsomt med detaljerne, men ifølge tyrkerne drejer sagen sig om et kontraktbrud.

"Kravet handler om, at Litasco angiveligt ikke har leveret de fragtmængder, som de har været forpligtet til under en langvarig kontrakt mellem de to selskaber," oplyste Palmali tidligere på ugen.

Lukoil er et af Ruslands største olieselskaber. Selv om staten ikke ejer Lukoil, så har den børsnoterede koncern har desuden et tæt forhold til den russiske præsident, Vladimir Putin.

Shippingselskab sagsøger Lukoil for milliardbeløb

Putin udskyder salg af russisk olieselskab

Der ligger milliarder gemt i Østersøen

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere