ShippingWatch

Wilhelmsen smider en halv milliard i Danbor-ejer

Wilhelmsen betaler 545 mio. norske kr. for at bringe sin ejerandel af offshoreselskabet Norsea Group op på 72 pct. I 2014 købte Norsea Group danske Danbor af Maersk-gruppen.

Norsea Group købte Danbor af Maersk-gruppen i 2014. Danbor skiftede navn, så det nu hedder Norsea Denmark.

Det norske shipping- og logistikselskab Wilhelmsen tager nu den fulde kontrol med offshoreselskabet Norsea Group, som blandt andet har kontor på den jyske vestkyst i Esbjerg.

Vi vil gerne eksponeres mod energimarkedet, primært olie og gas, men også havvind"

Thomas Wilhelmsen, CEO, Wilhelmsen
Wilhelmsen ejer allerede 40 pct. af selskabet, men bringer nu sin ejerandel op på 72 pct. Prisen for de nye aktier lyder på 545 mio. norske kr., hvilket svarer til 434 mio. danske kr.

Norsea Group, som i 2014 købte Danbor (nu Norsea Danmark) af Maersk-gruppen, er tilstede i Norge, Danmark, Holland og Storbritannien og lever af at servicere olie- og vindsektoren.

"Vi vil gerne eksponeres mod energimarkedet, primært olie og gas, men også havvind," udtaler CEO Thomas Wilhelmsen i en meddelelse.

"Med den øgede aktiebeholdning ser vi frem til at udvikle Norsea Group og blive en aktiv spiller i olie- og gasindustrien," lyder det fra topchefen.

Handlen blev godkendt af de norske konkurrencemyndigheder onsdag og ventes at gå endeligt igennem 26. september. Den betyder desuden, at Jan Eyvin Wang fra Wilh. Wilhelmsen overtager posten som formand i selskabet.

Tidligere topfolk i Wilhelmsen tiltalt for prisfusk i USA

Wilhelmsen opretter digitalt innovationscenter

Danbors overskud faldt dybt i 2015

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere