ShippingWatch

Stigende efterspørgsel på bemanding i norsk offshore

Norske bemandingsbureauer melder nu om støt stigende efterspørgsel fra olie- og gasselskaber, efterhånden som olieprisen stabiliseres. Men efterspørgslen er stadig markant lavere end før krisen.

Den norske olie- og gassektor har nu behov for flere ingeniører, konsulenter og andre medarbejdere, efterhånden som olieprisen stabiliserer sig, og selskaberne begynder at bruge penge igen.

Bureauer i Norge, der lever af at udleje personale til landets store offshoresektor, var ellers blandt de allerførste til at blive ramt, da olieprisen styrtdykkede i sensommeren 2014.

Men nu går det fremad igen, skriver Sysla.no, der har talt med en række bemandingsselskaber.

"Vi arbejdede knaldhårdt for at skaffe opgaver i 2016, og fra og med oktober begyndte det at vokse igen. Vi fik flere opgaver inden for olie og gas, mens efterspørgslen fra andre brancher også voksede," siger Petter Aalvik, direktør for bureauet Omega, til det norske medie og tilføjer, at antallet af opgaver er steget med 43 pct. siden oktober sidste år.

Han understreger dog, at tallene langt fra er ligeså stærke som før olienedturen.

"Der er større krav til effektivitet og kostreduceringer i vores branche," siger Alvik til Sysla.

BP, Statoil og Aserbajdsjan forlænger felt med kvart århundrede

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

Fyringerne fortsætter i norsk olieserviceselskab

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere