ShippingWatch

Shippingselskab sagsøger Lukoil for milliardbeløb

Et tyrkisk shippingselskab har sagsøgt handelsdivisionen i den russiske oliekoncern Lukoil for to mia. dollars. Tyrkerne hævder, at handelsselskabet Litasco har brudt en kontrakt.

Det tyrkiske shippingselskab Palmali har indgivet et milliardkrav mod den russiske oliekoncern Lukoil.

Kravet er rettet mod Lukoils handelsselskab Litasco og lyder på i alt to mia. dollars. Det er blevet indgivet til en britisk domstol mandag, skriver Reuters.

Det er uklart, præcis hvorfor Palmali mener at have krav på beløbet, som svarer til cirka 12,4 mia. danske kr. I en meddelelse til Reuters skriver selskabet, at det er tale om et brud på en kontrakt.

"Kravet handler om, at Litasco angiveligt ikke har leveret de fragtmængder, som de har været forpligtet til under en langvarig kontrakt mellem de to selskaber," oplyser Palmali.

Palmali har hjemme i Tyrkiet og tilbyder ifølge sit website både ship management og chartering. Selskabet har ifølge eget udsagn en stor flåde af skibe på mellem 2.000 og 165.000 dwt. Ifølge Reuters er Palmali kontrolleret af Mubariz Mansimov, en rigmand fra Aserbajdsjan.

Lukoil er et af Ruslands største olieselskaber. Den børsnoterede koncern har desuden et tæt forhold til den russiske præsident, Vladimir Putin. Staten har dog intet ejerskab af Lukoil.

Medie: Dansker er fortid i russisk olieselskab

Russisk bunkerspiller åbner i Gøteborg

Handelshuse handler rekordstore oliemængder i Singapore

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere