ShippingWatch

Norsk olieminister: Godt signal hvis Seadrill reddes

Det er et godt signal for offshorebranchen, hvis det lykkes for Seadrill at lande en redningsplan, mener den norske olieminister Terje Søviknes. Han mener, at sektoren har brug for støtte fra investorerne.

Der er brug for støtte fra investorerne, hvis udviklingen skal vendes i den del af offshoreindustrien, som lever af at servicere olieselskaberne, mener Norges olieminister Terje Søviknes.

Jeg registrerer, at man nu igen vælger at gå ind og satse, og det virker som om både investorer, og finansverden tror på fremtiden"

Terje Søviknes, olieminister i Norge
I et interview med E24 anerkender den norske politiker, at det er trænge tider for både rigselskaber og offshorerederier.

Derfor er det et "godt signal" for hele industrien, at rigselskabet Seadrill nu er tæt på at lande en redningsplan efter at have kæmpet for at finde en løsning i det meste af 2017.

"Samtidig er det jo positivt for Seadrill. Jeg registrerer, at man nu igen vælger at gå ind og satse, og det virker som om både investorer, og finansverden tror på fremtiden. Så det er jo et godt signal," siger Terje Søviknes til E24.

Seadrill, som er kontrolleret af rigmanden John Fredriksen, oplyste natten til onsdag, at selskabet har søgt om konkursbeskyttelse i USA, og at man snart forventer at få vedtaget en restrukturering.

Seadrill får kæmperegning fra rådgivere

Seadrills redningsplan klemmer aktionærerne

Seadrill i mål med redningsplan i sidste øjeblik

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere