ShippingWatch

Rusland indgår forlig med Exxonmobil i skattetvist

En juridisk tvist mellem Rusland og Exxonmobil om overbeskatning på fire milliarder er blevet løst i "gensidigt fordelagtigt kompromis", lyder det fra det russiske finansministerium.

Exxonmobil og Rusland har indgået forlig uden for retten i en strid om overbetaling af skat for 637 mia. dollars (4 mia. kr.)

Det skriver Reuters med henvisning til en meddelelse fra det russiske finansministerium torsdag.

"Parterne har opnået et gensidigt fordelagtigt kompromis" skriver ministeriet, der tilføjer, at forliget blev indgået tirsdag.

Tvisten omhandler det olie- og gasfeltet Sakhalin-1, der producerer omkring 175.000 boe/d. Siden 2005 har Exxonmobil hentet flere hundrede millioner tønder olie op af feltet, som det ejer sammen med blandt andet Rosneft. Imidlertid mente det russiske olieselskab, at det havde betalt for mange skatterubler for indvindingen.

I 2009 sænkede Rusland skatten fra 35 til 20 pct. Men ifølge amerikanerne betalte man fortsat den tidligere sats, hvilket i 2015 fik selskabet til at indbringe Rusland for voldgiftsretten i Stockholm. En sag der allerede skulle være behandlet i april.

Nu skulle den imidlertid være løst uden for retssystemet. Det meddelte Ruslands præsident Vladimir Putin da også allerede den 7. september, en lille uge før den angivelige underskrift, at den var.

Exxon sagsøger det amerikanske finansministerium

Rex Tillerson ser en åbning for dialog i Qatar-konflikt

ExxonMobil scorer højere indtjening end ventet

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere