ShippingWatch

Subsea 7-chef tror på bedre tider efter svært 2018

Der går lidt tid endnu, før offshorerederierne ser effekten af olieselskabernes fremgang, siger topchefen for Subsea 7. Han tror på bedre tider på den anden side af 2018.

Topchefen for det norske offshorerederi Subsea 7 tror på, at der bedre tider på vej, men først skal sektoren igennem et svært 2018, som vil være dårligere end i år. Det skriver E24.

"Det er ingen overraskelse, og jeg tror, at konkurrenterne har det samme synspunkt," sagde CEO Jean Cahuzac ifølge det norske erhvervsmedie på en konference i Norge torsdag.

"Årsagen er, at der går 18 måneder, måske to år, fra at et projekt sættes i gang. Så de kontrakter, som bliver underskrevet i dag, vil først resultere i aktivitet i 2019 eller 2020 og ikke i 2018," sagde rederichefen.

Det er den lave oliepris, som har gjort livet svært for offshorerederierne. Faldet har betydet, at olieselskaberne har investeret mindre, og det er gået udover de selskaber, som lever af opgaver fra sektoren.

Flere olieselskaber har dog varslet, at de igen vil bruge penge. Men det kommer altså først serviceselskaberne til gode de kommende år, mener Jean Cahuzac, som også tror på fremgang inden for havvind.

 

 

Norsk offshoregigant ser lidt mere aktivitet ind i efteråret

Medie: Offshoreselskaber kæmper om mia-kontrakt

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere