ShippingWatch

Aker BP klar med stort boreprogram næste år

Der skal gennemføres op til otte efterforskningsboringer af Aker BP i Norge næste år. En stor del bliver i Barentshavet.

Det norsk-britiske olieselskab Aker BP har en stærk tiltro på potentialet for oliefund i Barentshavet. Det fremgår af et interview, nyhedsbureauet Reuters har foretaget med selskabets topchef, Karl Johnny Hersvik.

Aker BP planlægger således at gennemføre seks til otte efterforskningsboringer på norsk sokkel næste år. Af dem vil de fire blive i Barentshavet. En af dem vil blive i den sydlige del af Barentshavet lige op til den russiske grænse.

Karl Johnny Hersvik beskriver selv boringerne i Barentshavet som spændende boringer med potentielt omfattende ressourcer. Men også som boringer hvor risikoen for ikke at finde noget er stor.

Aker BP vil i 2017 bore otte efterforskningsbrønde. Heraf vil de fem dog være brønde, hvor en partner opererer boringen.

Selskabet fik i 2. kvartal i år en omsætning på 595 mio. dollars mod 256 mio. dollars i samme kvartal sidste år. Nettoresultatet landede på 60 mio. dollars sammenlignet med 6 mio. dollars i andet kvartal 2016. Resultaterne skal dog læses med det forbehold, at Aker BP opstod som en fusion sidste år, og tallene fra sidste år derfor er fra de dengang to selvstændige selskaber, BP Norge og Det Norske, der var en del af Aker-koncernen.

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Aker BP hæver barren i andet kvartal

Olieselskaber slår sig sammen og satser på norsk sokkel

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere