ShippingWatch

BP, Statoil og Aserbajdsjan forlænger felt med kvart århundrede

Oliefeltet ACG i Aserbajdsjan bliver forlænget med 25 år, efter landets regering har landet en aftale med feltets partnere. "Jeg mener, at det er fair at kalde dette for det nye århundredes kontrakt," lyder det fra BP, der er operatør på feltet.

Aserbajdsjan kan se frem til, at et af landets oliefelter også i de næste tre årtier kommer til at være i produktion.

Landets regering og det statslige olieselskab Socar har sammen med de øvrige partnere i form af BP, Statoil, Chevron, Inpex, ExxonMobil, TPAO, ITOCHU og ONGC Videsh underskrevet en aftale, der udvikler og forlænger produktionen af feltet Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG) med 25 år.

Med aftalen vil feltet være sikret produktion frem til udgangen af 2049, lyder det i en meddelelse fra BP, der er operatør på feltet.

"Dagens kontrakt er måske en endnu vigtigere milepæl i Aserbajdsjans historie, da det sikrer, at vi over de næste 32 år vil fortsætte med at arbejde sammen for at åbne for det langsigtede udviklingspotentiale i ACG gennem nye investeringer, nye teknologier og nye fælles bestræbelser på at maksimere genopretningen. I lyset af det mener jeg, at det er fair at kalde dette for det nye århundredets kontrakt," siger Bob Dudley, BP's group chief executive.

Som del af aftalen vil de internationale partnere betale en bonus på 3,6 mia. dollars til det statslige Socar, som vil øge sin ejerandel i feltet fra 11,65 pct. til 25 pct. I løbet af de næste 32 år er der potentiale for en investering på mere end 40 mia. dollars i feltet, skriver BP.

ACG-feltet ligger i det kaspiske hav, og den nuværende aftale for feltet blev indgået i 1994. Produktionen startede i 1997, og til dato er 3,2 mia. tønder olie hentet fra feltet.

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Statoil forventer lavere regning for Sverdrup

Tre år efter oliekollaps skraber investeringerne bunden

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere