ShippingWatch

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

Olie- og gasfundene i Statoils boringer i Barentshavet i år har været skuffende, erkender det norske olieselskab. Til gengæld har programmet været billigt, siger finansdirektør.

Fundene i fire ud af fem af Statoils planlagte olieboringer i Barentshavet har været en skuffelse.

Det erkender olieselskabets finansdirektør Hans Jakob Hegge ifølge Dagens Næringsliv. Han betegner dog selve boreprogrammet som en moderat succes.

"Succesen ligger i at boreprogrammet har været billigt, at vi har haft en høj operationel effektivitet, og at vi ikke har haft alvorlige ulykker og andre hændelser."

"Men jeg skal ikke lægge skjul på, at fundene ikke har levet op til forventningerne. Vi fandt en del gas, men mindre end vi havde håbet. Vi fandt også mindre olie, end vi havde håbet," siger Hans Jakob Hegge på en oliekonference i Oslo onsdag.

Statoil bebuder nu en evaluering af hele boreprogrammet, når den sidste brønd i Barentshavet i år er boret.

Statoil og andre har haft store store forventninger til olieboringerne i Barentshavet, og selskabet har tidligere luftet planer om fem boringer også næste år.

Andre aktører og olieeksperter har ifølge Dagens Næringsliv betegner oliefundene i år som yderst skuffende.

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Statoil leder efter "milliarder af tønder" i nyt oliefund

Norge vil begrænse udenlandsk adgang til oliefelter

 

 

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere