ShippingWatch

Opec tror på større olieefterspørgsel i 2017 og 2018

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, regner med en lidt større olieefterspørgsel til næste år sammenlignet med tidligere, skriver norske TDN Finans.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, opjusterer sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie en smule i 2018.

Nu regner kartellet med, at den globale olieefterspørgsel lander på 98,12 mio. tønder per dag mod førhen 97,77 mio. tønder, skriver norske TDN Finans.

Også for 2017 ser Opec en større efterspørgsel, da den ventes at lande på 96,77 mio. tønder om dagen. Det er mere end førhen, hvor kartellet regnede med en daglig efterspørgsel på 96,49 mio. tønder.

Ved udgangen af 2018 venter Opec, at den globale efterspørgsel vil nå 99,30 mio. tønder per dag. Det er mere end de 98,96 mio. tønder af daglig efterspørgsel, som var den oprindelige prognose.

Efter de løftede prognoser fra Opec er olieprisen steget en smule, og efterfølgende skal der betales 54,26 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent. Forinden skulle der betales omkring 54,12 dollar.

Verdens største hedgefond venter oliepris på 65 dollars

Norsk kapitalfond vil bruge milliarder i Nordsøen

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere