ShippingWatch

Verdens største hedgefond venter oliepris på 65 dollars

Verdens største hedgefond Brigdewater Associates peger på, at olieprisen de næste par år vil stige til 65 dollars per tønde, skriver Dagens Næringsliv.

I løbet af de næste tre til fem år vil prisen for en tønde olie stige til 65 dollars, forventer investeringsdirektøren Greg Jensen i verdens største hedgefond Bridgewater Associates, skriver Dagens Næringsliv med henvisning til Bloomberg.

Det stemmer overens med flere udmeldinger om udviklingen i olieprisen i den seneste periode, hvor bl.a. også Den Norske Banks olieanalytiker har peget på 65 dollars omkring 2020. Fra analysechefen i mæglerhuset SEB, Bjarne Schieldrop, lyder det også, at meget tyder på en stigning i olieprisen, men at den dog vil være kortvarig, skriver Dagens Næringsliv.

"Antallet af rigge faldt fire uger i træk for første gang siden maj 2016," skriver han i en ny analyse med henvisning til antallet af rigge i drift ved de amerikanske skiferoliefelter, som i forrige uge faldt med godt fem rigge til i alt 605.

"Vi tror, at trenden med faldende rigtal vil fortsætte frem mod slutningen af året."

Der er imidlertid et stort antal brønde, som er boret, men ikke bliver sat i produktion, og derfor betyder det faldende rigantal ikke så meget for markedsbalancen.

DNB om olieprisen: I 2020 bliver det sjovt

Medie: Frankrig vil stoppe al olieproduktion fra 2040

Olieprisen ser ud til at holde sig under 60 dollars længe

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere