ShippingWatch

Norsk kapitalfond vil bruge milliarder i Nordsøen

Kapitalfonden Hitec Vision vil bruge milliarder på at opkøbe oliefelter i den britiske del af Nordsøen. Kraftige nedskæringer har gjort markedet attraktivt, siger investeringsdirektør.

Den norske kapitalfond Hitec Vision, som tidligere havde et offshoresamarbejde med Lauritzen Fonden, har planer om at bruge milliarder på opkøb af oliefelter i den britiske del af Nordsøen de kommende år.

I alt vil fonden bruge ti mia. norske kr. frem mod 2021, eller hvad der svarer til 8,7 mia. danske kr. Det skriver Dagens Næringsliv.

Investeringerne skal ske igennem datterselskabet Verus Petroleum, som har hjemme i Aberdeen. Selskabet har tirsdag lavet det første opkøb med overtagelsen af 34 pct. af feltet Wytch Farm for 1,6 mia. norske kr.

Det er den heftige reduktion i omkostninger i den britiske del af Nordsøen, som har tiltrukket Hitec Vision.

"Beregninger viser, at omkostningerne er skåret med omkring 40 til 45 pct. på den britiske sokkel siden 2014. På den norske sokkel er reduktionen på omkring 30 pct.," siger investeringsdirektør Bertel Ånestad til Dagens Næringsliv.

Mens nedskæringer nu lokker nye investorer til, så har de samtidig betydet, at mange britiske oliearbejdere har mistet deres job. En opgørelse fra brancheforeningen Oil & Gas viste for nylig, at antallet af ansatte er faldet fra 500.000 i 2014 til 315.000 i slutningen af 2016.

Den britiske offshoresektor mister stadig jobs

Hitec Vision taber stort på Prosafe

Norsk investor er tilfreds med kritik af Lauritzen-selskab

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere