ShippingWatch

Medie: Frankrig vil stoppe al olieproduktion fra 2040

Igangværende licenser vil ikke blive forlænget, og generelt skal al olie- og gasproduktion stoppes fra 2040 i Frankrig. Det er på bordet som lovforslag i den franske regering, skriver Bloomberg.

Minister for økologi i Frankrig, Nicolas Hulot

I Frankrig er der kommet et lovforslag på banen om at stoppe al olie- og gasproduktion fra 2040.

Det skriver Bloomberg, der kan fortælle, at forslaget vil betyde, at regeringen blandt andet kan afvise på en 40 efterspørgsler på olieefterforskning, der allerede er stillet.

Forslaget vil ifølge minister for økologi i den franske regering, Nicolas Hulot, gøre franskmændene "i stand til progressivt at frigøre os selv" og:

"Det vil gøre investorer i stand til at gå meget dybere i deres investeringer i vedvarende energi. På nuværende tidspunkt gør olie og gas os afhængige af geopolitik," siger han ifølge Bloomberg.

Ideen om at stoppe produktionen af fransk olie og gas er en del af en større plan iværksat af den franske præsident Emmanuel Macron om at bekæmpe klimaforandringerne.

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen

Olieselskaber retter fokus mod LNG

Oliegigant skal fyre 6000

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere