ShippingWatch

Medie: Kinesere klar til rig-køb

Det statsejede kinesiske selskab China Merchants Group går i opkøbstanker i rig-sektoren og er blandt andet interesseret i John Fredriksens Seadrill. Det skriver Bloomberg.

China Merchants Group er klar til at være en del af konsolideringen i rig-branchen og har kig på flere opkøbskandidater.

Det skriver Bloomberg, som peger på, at det kinesiske selskab har følerne ude hos de forskellige selskaber, der kæmper i det hårde marked. Blandt andet skulle John Fredriksens Seadrill samt selskabet Shelf Drilling være på ønskelisten.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Det kinesiske selskab afviser dog over for Bloomberg at skulle være interesseret i de to rigselskaber.

Konsolidering i rigbranchen er allerede i gang og er længe ventet i markedet, der har været presset i flere år af den lave oliepris. I august købte Transocean Songa Offshore, og det fik analytikerne til at spå om flere opkøb og fusioner.

Borr Drilling satser på flere opkøb

Seadrill forventer stor tilbagegang i tredje kvartal

Svært offshoremarked præger rigselskabers toplinje

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere