De amerikanske oliepriser er på vej mod at nå det største månedlige fald i et år, efter at stormen Harvey har skabt problemer med benzinproduktionen på en række raffinaderier i Texas.

Priserne på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster torsdag ved middagstid 46,24 dollars, og det svarer til, at prisen er faldet med 8 pct. siden den første augustdag, viser data fra Bloomberg News.

Tidligere stod marts for det største månedlige fald i olieprisen på 6 pct.

Harvey gik i land ved kysten i Texas i sidste uge som en kategori 4-orkan. Uvejret har resulteret i omfattende oversvømmelser - særligt i storbyen Houston, der er USAs fjerdestørste by.

De massive oversvømmelser har blandt andet ført til, at flere selskaber har lukket produktionen på deres raffinaderier. En raffinaderikapacitet på mindst 4,4 mio. tønder per dag er blevet paralyseret som følge af stormen, skriver Reuters, der baserer tallet på selskabernes udmeldinger og egne estimater.

"Den midlertidige lukning af raffinaderier er et stort problem for USAs efterspørgsel på råolie og tynger både Brent- og WTI-priserne," vurderer BMI Research ifølge nyhedsbureauet.

I de fire uger forud for oversvømmelserne var der også fald i prisen på den amerikanske WTI-olie. Torsdag ved middagstid handles en tønde for 46,24 dollars.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster samtidig 51,12 dollars, og i august er prisen faldet omkring 3 pct. Det overgår dog ikke faldet i marts, hvor prisen endte 5,1 pct. lavere end ved månedens start.

Tre ting bekymrer Euronavs topchef

Central havn i Texas håber på snarlig genåbning

Oliemarkedet fægter i blinde