ShippingWatch

Odfjell Drilling ser tegn på stabilt boremarked

Odfjell Drillings driftsindtægter falder i andet kvartal, viser regnskabet, der er blevet offentliggjort onsdag. Drilling- og olieservicemarkedet forbliver svagt, men der er tegn på stabilisering og øget aktivitet på længere sigt, vurderer selskabet.

Ligesom den resterende del af rigmarkedet kæmper også Odfjell Drilling med faldende aktivitet i disse år, og det afspejler sig også i halvårsregnskabet fra boreselskabet.

Selvom Odfjell Drilling fortsat oplever, at bore- og olieservicemarkedet forbliver svagt, så ser selskabet alligevel tegn på "en stabilisering i markedet" og et stigende antal henvendelser.

"På grund af et betydeligt udbud af nybyggede rigge i de sidste år, specielt i UDW-markedet, er forskellen mellem udbud og efterspørgsel signifikant. Virkningen af effektiviseringsprogrammerne udført af olieselskaberne har ført til en betydelig reduktion af omkostninger i feltudvikling og produktion. Dette kombineret med en højere oliepris forventes at føre til øget aktivitet på mellemlang til lang sigt," skriver selskabet i kvartalsregnskabet.

Driftsindtægterne falder med 18 mio. dollars og lander på 165 mio. dollars i andet kvartal. Tilbagegangen skyldes ifølge selskabet faldende aktivitet inden for boring og teknologi, mens også forretningsdelen for brøndservices oplevede faldende omsætning. Til gengæld havde selskabets mobile offshoreborerigge en mindre fremgang på omsætningssiden.

Trods tilbagegangen på toplinjen går selskabet frem på nettoresultatet og lander et plus på 11 mio. dollars i andet kvartal mod 9 mio. dollars i samme periode sidste år. På driften (ebitda) er der stort set tale om status quo i forhold til sidste år, hvor driftsresultatet falder med 1 mio. dollars til et plus på 72 mio. dollars.

Odfjell Drilling uddyber i regnskabet, at selskabet har haft fokus på at reducere omkostningsniveauet over hele koncernen, og at selskabet er "velpositioneret" til at konkurrere i det nuværende marked.

Odfjell Drilling lander borekontrakt i Sydafrika

Norsk rigselskab varsler op til 400 nye job

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

 

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere