ShippingWatch

Norsk børsdebutant kan skrotte flere rigge

Borr Drilling, som mandag fik grønt lys til at en børsnotering i Oslo, skriver i et prospekt, at det overvejer at skrotte op til seks rigge i sin flåde. Ti af tolv rigge er i oplæg, skriver Dagens Næringsliv.

Det nystartede norske rigselskab Borr Drilling overvejer at skrotte flere af sine rigge.

Selskabet, som mandag fik grønt lys til at gå på børsen i Oslo, skriver i et prospekt, at ti ud af i alt 12 rigge er i oplæg.

Heraf er flere så gamle, at det muligvis bedst kan betale sig at sende dem til ophugning. Det skriver Dagens Næringsliv, som er i besiddelse af prospektet.

"Seks af riggene er bygget før 2010. Det er ikke sandsynligt, at de vil kunne sikre sig arbejde, før markedet har bedret sig betydeligt eller i det hele taget," skriver Borr Drilling i prospektet til investorerne.

"Selv om selskabet vil søge efter arbejde til riggene, så vil det være vanskeligt at sætte dem i arbejde til acceptable rater, og derfor kan det være mere økonomisk fordelagtigt at skrotte nogen af dem. Det vil indebære et nettotab for selskabet," lyder det ifølge DN.no.

Borr Drilling er startet Tor Olav Trøim, som er tidligere var finansdirektør i John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Borr Drilling får grønt lys til norsk børsdebut

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Norsk rigoperatør søger 250 nye medarbejdere

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere