ShippingWatch

Prosafe udskyder gamle Lauritzen-rigge

Prosafe har valgt at udskyde de to hotelrigge, som man overtog efter købet af Axis Offshore ved årsskiftet. Riggene blev bestilt, da Axis Offshore fortsat var delvist ejet af det danske rederi J. Lauritzen.

Prosafe har igen valgt at udskyde leveringen af to hotelrigge, som man overtog i forbindelse med købet af konkurrenten Axis Offshore.

Riggene blev bestilt tilbage i 2013, da Axis Offshore var ejet af det danske rederi J. Lauritzen og kapitalfonden Hitec Vision.

De er byggede færdige, men de er blevet udskudt, fordi vi har brug for længere tid til at afslutte forhandlingerne"

Jesper K. Andresen, CEO, Prosafe
Leveringen er imidlertid blevet udskudt adskillige gange, og nu bliver riggene, Nova og Vega, igen forsinket.

Prosafe har således indgået en aftale med det kinesiske værft om at udskyde leveringen til december 2017.

"De er bygget færdige, men de er blevet udskudt, fordi vi har brug for længere tid til at afslutte forhandlingerne," siger CEO Jesper K. Andresen til ShippingWatch.

Det er uvist, hvorfor riggene endnu ikke er blevet leveret fra det kinesiske Cosco-værft i Qidong.

Hvis ikke det lykkes at nå en aftale, så har Prosafe mulighed for at aflyse kontrakterne og i stedet modtage omkring 60 mio. dollars.

Lauritzens offshoreselskab udsætter igen leveringer

Axis Offshore: Vi holder fast i ordre på hotelskib

Medie: Lauritzen-samarbejde udskyder hotelskib

 

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere