ShippingWatch

Esvagt vinder stor kontrakt med MHI Vestas

Det bliver det danske rederi Esvagt, der skal levere serviceskib til stort, tysk MHI Vestas-projekt. Kontrakten løber i 15 år og bliver den hidtil længst løbende kontrakt for Esbjerg-rederiet.

15 år skal et nybygget skib fra det Esbjerg-baserede rederi Esvagt betjene MHI Vestas' møller i Deutsche Bucht vindparken.

Kontrakten bliver den hidtil længst løbende for Esvagt, og afspejler den 15 årige serviceaftale, som MHI Vestas fik med i købet, da havmølleproducenten sidste år blev udpeget til foretrukken leverandør på Deutsche Bucht.

Siden da har den canadiske investor Northland Power overtaget projektet og gjort bestillingen fast. Parken bliver på 252 MW og skal bestå af MHI Vestas' V164 8 MW møller.

I forvejen er Esvagt leverandør af serviceskibe på MHI Vestas møllerne i havmølleparkerne Belwind 1 og Nobelwind 1.

"Denne kontrakt bygger på det stærke forhold, vi har opbygget med MHI Vestas siden 2010. Vi er meget glade for den tillid, som MHI Vestas viser os ved at tildele os en ordre af denne størrelse," siger Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i Esvagt A/S, i en meddelelse.

Det kommende skib til Deutsche Bucht bliver specialdesignet til forholdene i parken og mølletypen – blandt andet med en særlig kran og gangbro, der skal lette adgangen til møllerne.

Opførslen af parken er sat til at begynde før udløbet af 2017, og det forventes, at parken er i drift i 2019. Esvagt skal levere møllen til ibrugtagelsen af parken i 2019.

MHI Vestas indchartrer kæmpeskib til de helt store møller

Esvagt-direktør: Besparelser vil ikke koste ansatte

Esvagt forbereder sig på lavere aktivitet i 2017

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere