ShippingWatch

Investeringerne på norsk sokkel dæmpet en smule

Investeringerne i at udvinde olie på norsk sokkel bliver en anelse lavere end ventet i 2018, skriver Dagens Næringsliv.

De mange milliarder, som skal investeres i at udvinde olie på den norske sokkel næste år, bliver lidt færre end først antaget.

Det viser en opgørelse fra det norske Statistik sentralbyrå (SSB), skriver Dagens Næringsliv, der opgør de samlede investeringer til i alt at lande på 141,7 mia. norske kroner. Det er en anelse lavere end tidligere ventet.

Niveauet for investeringerne er det næstlaveste i ni år. Det laveste niveau var i 2010, hvor investeringerne lå på 131,8 mia. norske kroner.

Samtidig med offentliggørelsen af tallene for 2018, har statistikbureauet også lagt frem, at det forventer et bedre 2017.

"Den forsigtige opjustering for 2017, og det SSB præsenterer i tallene, er grundlag for forsigtig optimisme," siger Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, der er direktør til brancheorganisationen Norsk Olje og gass til E24.

Total ser årlige synergier på 2,5 mia. ved Maersk Oil-køb

Statoil leder efter "milliarder af tønder" i nyt oliefund

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere