ShippingWatch

Socialdemokratiets top: Maersk skulle ikke have frasolgt olieforretning

Maersk fralægger sig sit ansvar for forsyningssikkerheden af olie og gas i Danmark ved at sælge Maersk Oil til franskmænd, siger Socialdemokratiets finansordfører til DR Nyheder.

Benny Engelbrecht (S).

Toppen i oppositionens største parti, Socialdemokratiet, mener ikke, det var en god ide at sælge Maersk Oil til franske Total i mandagens giganthandel til 47 mia. kr.

Meldingen kommer fra partiets finansordfører, Benny Engelbrecht. I et interview med DR Nyheder udtrykker han stor skuffelse, at Mærsk har valgt at sælge ud af de vigtige danske olierettigheder.

"Jeg bliver nødt til at udtrykke en skuffelse over, at Mærsk slipper tøjlerne og ikke vil være med til fremadrettet at påtage sig et ansvar for forsyningssikkerheden."

"Det handler først og fremmest om at tage ansvar for forsyningssikkerheden, og derfor synes jeg, det er på sin plads at give udtryk for sin skuffelse, når vi havde forventet at Mærsk fortsatte sin forretning," siger Benny Engelbrecht til DR Nyheder.

Den holdning er absolut ikke at finde hos regeringspartiet Venstre. Her udtrykker energiminister Lars Christian Lilleholt (V) begejstring for aftalen, som han kalder "godt for Danmark".

Minister om salg af Maersk Oil: "Det er en lidt speciel dag"

Løkke: Total vil udbygge aktiviteter i Nordsøen

Eneretsbevilling til 40 kr forlader Maersk efter salg til 47 mia kr

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere