ShippingWatch

Løkke: Total vil udbygge aktiviteter i Nordsøen

Det franske olieselskab Total vil mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at fortælle om planer for at udvikle Maersk Oils forretning i Nordsøen.

Salget af Mærsks Olieforretning til det franske selskab Total har skabt bekymring for, om den nye ejer vil afvikle dele af aktiviteterne og dermed mindske Danmarks milliardstore indtægter fra olien i Nordsøen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er dog fortrøstningsfuld. I en skriftlig kommentar til Ritzau siger han:

Det vil gavne dansk økonomi, at vi med Total får udnyttet ressourcerne i undergrunden til fulde, og jeg er optimistisk i forhold til Danmarks samarbejde med denne nye aktør"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
"Det har stået klart i nogen tid, at A.P. Møller-Mærsk har arbejdet på en omstrukturering af sine aktiviteter. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at Maersk Oil nu sælges fra."

"Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, har forsikret mig om, at Total har en klar målsætning om at videreføre og udbygge aktiviteterne i Nordsøen med udgangspunkt i Danmark, herunder genopbygningen af Tyra-feltet."

"Det budskab har Totals administrerende direktør gentaget over for mig i et brev, jeg modtog i morges," siger Lars Løkke Rasmussen.

I brevet tilbyder Totals direktør, Patrick Pouyanné, at mødes med den danske statsminister for at fortælle om Totals "visioner og investeringsplan for at udvide og styrke Maersk Oils betydelige forretninger i Danmark og internationalt".

Statsministeriet ønsker ikke at oplyse, om Lars Løkke Rasmussen har skrevet et møde med Totals øverste chef i kalenderen. Men Løkke siger:

"Det vil gavne dansk økonomi, at vi med Total får udnyttet ressourcerne i undergrunden til fulde, og jeg er optimistisk i forhold til Danmarks samarbejde med denne nye aktør."

I brevet skriver Totals øverste chef også, at både Total og Mærsk vurderer, at handlen vil skabe et "større og bedre finansieret" europæisk energiselskab, som vil være i en bedre position til at "forlænge livet for den store dansk offshoreolie og gasregion".

Det første skridt bliver at genopbygge Tyra-feltet:

"Vi vil maksimere det økonomiske udbytte fra Danmarks tilbageværende olie og gasreserver," skriver Patrick Pouyanné og tilføjer:

"Du har mit ord for, at vi vil bruge Total-gruppens globale ry og ressourcer til gavn for den danske økonomi, det danske miljø og det danske folk."

Minister om salg af Maersk Oil: "Det er en lidt speciel dag"

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere